• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
"Bebek Çocuk Ergen Psikolojisi Merkezi istanbul"
Randevu ve Destek: 0505 767 58 85
                                 0544 724 36 50
Üyelik Girişi
Site Menüsü
Site Haritası
Takvim
Piskolok, Pedegog, Pedagok,Pisikolog Randevu 0505 767 58 85

KARDEŞLER ARASI KISKANÇLIK VE KAVGALAR

 

   KARDEŞLER ARASI KISKANÇLIK VE KAVGALAR


    Kardeşlik yani aynı kişiye anne baba demek, aynı aile ortamını, aynı kuralları ve alışkanlıkları öğrenmek, ait olunan şeyleri paylaşmak ve birlikte zaman geçirebilmek özel bir duygudur. Her aile içinde kardeşler arasında farklı ilişkiler olabilir; kimisi uzaktır, kimisi çok yakındır; kiminde ise sürekli kavga etme hali söz konusu olabilir. Özellikle kardeşler arasındaki kavga anne babaları oldukça yoran ve tüketen bir durumdur.  Anne baba olarak siz de çocuklarınız arasında ağız dalaşlarından, en ufak konuda gerginlik çıkmasından, hiçbir şey paylaşamamalarından, birbirlerine vurmalarından usanmış olabilirsiniz. Bu durumla nasıl başa çıkabileceğinizi görmeden önce kavgaların nedenini anlamanız önemli olacaktır.

    Kardeşler arasındaki kavgaların nedeni bazen sadece sıkıldıkları ve yapacak daha iyi bir şey bulamadıkları için olabilir. Bazense aralarındaki rekabetten, paylaşmayı bilmemekten, bazen dışarıda öğrendiklerini deneyimleme ihtiyacından, bazen güç gösterisinden,  bazen  nasıl iyi geçinileceğini bilememekten bazen kıskançlıktan meydana gelebilir. Özellikle kardeşler arasında kıskançlık oldukça sık görülür. Kıskanmak tüm insanlar için doğal bir duygu olsa da sıklığı ve şiddeti zarar verebilir. Özellikle büyük kardeşler için başka bir çocuğun eve gelmesi anlaşılamayan bir şey olabilir. Anne babasının artık kendi sevmediği ve beğenmediği için yeni bir kardeşe ihtiyacı olduğunu düşünebilir, annesinin ve ailedeki diğer kişilerin tüm ilgisinin bebek üzerinde olmasına katlanamayabilir.  Kardeş kıskançlığı yaşan çocuklar bazı davranışlar gösterirler:

  • Hırçınlık, öfke patlamaları , huzursuzluk
  • Parmak emme, alt ıslatma gibi
  • Anneden uzaklaşma
  • İçine kapanma
  • Sözlü ve fiziksel saldırı
  • Okula gitmeme
  • Baş ağrısı, mide bulantısı, karın ağrısı.

    Bu gibi davranışların sıklığı ve şiddeti arttığında müdahale edilmesi önemlidir. Anne Baba olarak kıskançlığı önlemek için yapabilecekleriniz sadece o zamanda değil bebek gelmeden önceki süreci de kapsamaktadır.

Yeni Bebek Gelmeden Önce Yapmanız Gerekenler:

    Çocuğunuzu yeni bebeğin geleceğine ilişkin bilgilendirin. Ona bu bebeğin neden geleceğini açıklayın. Çünkü bu dönemde bazı çocuklar kendilerinin yetmediği için yeni kardeşe ihtiyaç duyulduğunu düşünebilirler. Bu konudaki kaygılarını gidermeye çalışın.

    Yeni bebek ile birlikte her zaman ev içerisinde düzen değişir. Fakat bu düzeni hemen bebek gelir gelmez değil doğumdan 4- 5 ay önce yavaş yavaş kurmaya çalışın.

    Gelecek bebeğe ilişkin bilgilendirmeler yapın. Ne kadar büyüklükte olacağı ya da neleri yapabilip neleri yapamayacağı, nelere ihtiyacı olacağı gibi konularda açıklamalar yapın ve gerekirse resim çizin, hikayeler anlatın.

    Bebeğe konulacak isim ve ona alınacak eşyalar konusunda fikrini alın.

Bebek Geldikten Sonra Yapmanız Gerekenler:

    Bebeğin ihtiyaçlarını birlikte karşılamaya çalışın. Siz bebekle ilgilenirken size yardım etmesini sağlayın.

    Onun da özel bir zamana ihtiyacı olacağını unutmayın. Gün içerisinde belli bir süre sadece onunla vakit geçirin.

    Büyük çocuğunuzun ihtiyaçlarının tam karşılandığından emin olun. Bu konuda diğer ebeveynden ya da aile büyüklerinden yardım isteyin.

    Çocuğunuza bir anda büyük sorumluluklar vermeyin.

    Büyük çocuğunuzun eşyalarını onun izni olmadan bebeğe vermeyin. Eğer onun küçülmüş giysilerini giyecek ise bunun nedenini anlatın.

    Etrafınızdaki kişilerin yeni bebeğe karşı abartılı ilgileri varsa onları bu konuda uyarın.

    Bu şekilde çocuklarınız arasında rekabet temelli değil paylaşım temelli bir ilişki temeli atılabilir. Peki ilerleyen dönemlerde çocuklarınız sürekli kavga ettiğinde ne yapıcaksınız ?  Çocuklar arasındaki sürtüşmeleri önlemek için izleyebileceğiniz yollar şunlardır:

  • Küçük tartışmaları görmezden gelin, iyi anlaştıklarında kavga etmeden zaman geçirdiklerinde överek bu davranışlarını pekiştirin
  • Hiçbir şekilde çocuklar arasında taraf tutmayın, sorunları kendilerinin çözmesi gerektiğini belirtin.
  • Aile içerisindeki kesin kuralları belirleyin ve gerekirse bunları yazın. ( vurmak, bağırmak, etiket takmak yok gibi )
  • Her bir çocuk için ayrı ilgilendiğiniz zaman dilimleri olsun.
  • Daha çok hangi konularda tartıştıklarını gözlemleyin ve sorun ortaya çıkmadan önleyici önlem alın.
  • Kesinlikle birbirlerine fiziksel şiddet uygulamalarına izin vermeyin. Kavgaları çok ilerlediğinde başka odalara giderek mola vermelerini sağlayın
  • Arabuluculuk yapmaya çalışmayın
  • Hepinizin belirlediği bir kutuya her iyi geçindikleri gün için bozuk para atın. Belli bir sayıya ulaştığında o paralar ile ödül alabilirsiniz.

Uzman Klinik Psikolog Büşra GÜNEŞ

Problemleri çözmede zorlanıyor iseniz bir uzmandan destek alabilirsiniz. Bilgi ve randevu almak için;

 

 TEL:0533 373 81 23

 

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam10
Toplam Ziyaret106727
istanbul psikolojik danışma randevu 0505 767 58 85

İstanbul Psikolog Pedagog Psikiyatrist Yaşam Koçu Öğrenci Koçu,Aile Terapisti,Çift Terapisti,Psikolojik Danışman,Psikolojik Danışmanlık,Cinsel Terapi,Eğitim Koçu,Özel Ders Merkezi,Etüt Merkezi, Yönetici Koçu,Lider Koçu,Konuşma Terapisti, Evlilik Terapisti, Çocuk Psikolojisi,Ergen Psikolojisi,Ergen Psikoloğu,Çocuk Psikoloğu Randevu Telefonu:

0533-373-81-23 ve 0505-767-58-85 ve 0216-347-60-03

http://atasehir-psikolog-pedagog-psikiyatrist-yasamkocu.com

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

İstanbul Psikolog Pedagog Psikiyatrist Yaşam Koçu Öğrenci Koçu,Aile Terapisti,Çift Terapisti,Psikolojik Danışman,Psikolojik Danışmanlık,Cinsel Terapi,Eğitim Koçu,Özel Ders Merkezi,Etüt Merkezi, Yönetici Koçu,Lider Koçu,Konuşma Terapisti, Evlilik Terapisti, Çocuk Psikolojisi,Ergen Psikolojisi,Ergen Psikoloğu,Çocuk Psikoloğu Randevu Telefonu:

0533-373-81-23 ve 0505-767-58-85 ve 0216-347-60-03

http://atasehir-psikolog-pedagog-psikiyatrist-yasamkocu.com

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

 

Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Panik Atak Depresyon Tedavisi Terapisi 0533-3738123

Saat
istanbul Psikolog Pedagog Listesi Adresleri

Psikolog 0505 767 58 85

Yasal Uyarı:
Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan veya psikoloğundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler teşhiş veya tedavi amaçlı kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sahipleri, sorumluları veya yazarları sorumlu tutulamaz.
Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.


Bu sitedeki yazılar "anayasal bir hak olan bilgilenme ve bilgilendirme" amacıyla paylaşılmaktadır. Size özel profesyonel yardım almak için yaşadığınız psikolojik sorunları mutlaka bir ruh sağlığı uzmanıyla karşılıklı görüşünüz. Bu sitede yer almak isteyen psikolog, pedagog,sosyolog, psikiyatrist,sosyal hizmet uzmanı,aile terapisti,evlilik terapisti,cinsel terapist,psikiyatri hemşiresi,yaşam koçu,aile koçu,evlilik koçu veya diğer ilgili pedagojik psikolojik danışmanlar başvurabilir. Yazı gönderen uzmanların tüm yasal sorumluluğu kendilerine aittir. Bu siteyi satın almak isteyen kişi veya kurumlar için site ve domain ücretimiz: 33.000 TL dir. Bu site yardım, bağış, reklam ve sponsorlar desteğiyle yayın hayatına devam ediyor. Herhangi bir kuruma ait olmadığı gibi herhangi bir kurumu veya kişiyi hedef almamaktadır.

Jenerik isime sahip, içeriği güçlü 15 yıllık Kişisel gelişim, Sosyoloji, Eğitim, Matematik, Geometri,Pedagoji,Yaşam Koçluğu ve bir çok Psikoloji sitelerimiz satılıktır, fiyatı: 10.000 Dolardir.

0533 373 81 23

http://www.724danismanlik.com

istanbul Aile Evlilik Çift Terapisti 0533 373 81 23
Bakırköy Psikoloji Psikolog Pedagog 0533 373 81 23